posadzki epoksydowe
Ciekawostki

Idealna podłoga do kuchni

Podłoga w kuchni ma być przede wszystkim praktyczna. Nie może się rysować, pękać, być podatna na wysokie temperatury, tłuste plamy, wycieranie. Do tego ma być łatwa w utrzymaniu czystości i antypoślizgowa. Okazuje się, że inwestorzy, którzy właśnie urządzają własne mieszkania, mają do podjęcia naprawdę trudną decyzję. Trzeba również podkreślić, że podłoga w kuchni ma przetrwać w swojej nieskazitelności długie lata, przecież generalny remont nie będzie realizowany szybko, a jej wymiana właśnie z takim się wiąże.

Światowi projektanci, którzy oferują nowe trendy, ale zawsze uwzględniają także walory estetyczne oraz funkcjonalność, stawiają dzisiaj na posadzki epoksydowe. Tak, są to dokładnie te, które do tej pory stosowano jedynie w fabrykach, halach produkcyjnych, garażach czy w miejscach użyteczności publicznej. Jednym słowem, wszędzie tam, gdzie podłoga była intensywnie eksploatowana i miała być odporna na wszelkie negatywne czynniki.

Postanowiono zacząć stosować właśnie taką podłogę w prywatnych domach. I rzeczywiście posadzka z żywicy sprawdza się w kuchni doskonale. Nie straszny jej gorący olej, tłuste plamy, wilgoć, ciężar kuchennych mebli. Do tego powierzchnia tej podłogi jest idealnie gładka, przez co bez problemu można utrzymać ją zawsze w czystości. Co ciekawe, posadzkę z żywicy można barwić na dowolny kolor, dodawać do niej mieniące się drobinki. Dzięki temu pasuje doskonale do każdego stylu i każdego wnętrza, uwzględniając indywidualny gust inwestorów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *